Hollandsche Mini Spoorwegen
Station
Woudenberg-Scherpenzeel

Fotospecials van de evenementen

Klik op de foto voor een groter formaat

2008:

Deze plaatjes had u nog tegoed: op 14 september was het Open Monumentendag bij de Gelderse Smalspoor Stichting. Voor de eerste keer waren wij hier te gast. Een geslaagde dag!

 

- Eurospoor 2008

24 t/m 26 oktober was het weer Eurospoor! Ook dit jaar weer modelspoorplezier in de Jaarbeurs in Utrecht met fraaie modelspoorbanen en een tweedehandsmarkt. Ook de HMS mocht weer aanwezig zijn. Net als voorgaande jaren hebben we weer een uitgebreide baan met veel materieel uitgelegd. Eurospoor was rustiger dan vorig jaar, maar weer net zo gezellig.

- Terug naar Toen 2008

In de agenda van de echte stoomliefhebber staat het eerste weekend van september elk jaar onderstreept. Terug naar Toen bij de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij! Net als eerdere jaren waren wij ook weer te gast met een uitgebreide spoorbaan met alles wat rijden kan. Het was weer erg druk en gezellig, ondanks een regenachtige zondagmiddag. Op naar volgend jaar!

- Stadsfeest Doetinchem

Tijdens het Stadsfeest van Doetinchem op 30 en 31 augustus organiseerde het plaatselijke Openbaar Vervoer Museum ook diverse activiteiten. Zo reden er beide dagen pendeltreinen met stoom tussen Doetinchem en Varsseveld. Ook rondom het museum waren diverse extra activiteiten. De HMS was alleen de 31e augustus aanwezig. Ook nu weer een drukke dag met fraai weer.

- Open treinendag in Haarlem

Op 30 augustus vond om en nabij het stationsgebouw van Haarlem een grote treinendag plaats. Dit ter gelegenheid van de 100 jarige verjaardag van het stationsgebouw. Er reden diverse pendeltreinen van en naar Zandvoort met museummaterieel, er was een materieelshow en natuurlijk nog diverse andere activiteiten. Één daarvan was de minitrein van de Hollandsche Mini Spoorwegen. Op deze stralende dag hebben weer veel kinderen een ritje gemaakt in onze mintrein!

- Kinderdagen bij het RTM museum in Ouddorp

20 en 21 augustus organiseerde het RTM museum in Ouddorp weer de Kinderdagen. Deze dagen waren er naast de tramritten extra activiteiten voor de kinderen zoals sminken, spelletjes en natuurlijk onze minitrein. De Kinderdagen worden de laatste jaren goed bezocht. Dat maakte het ook deze keer weer tot een succes!

- 2e Boerenmarkt Hoeve de Beek

De 19e augustus was het bij Hoeve de Beek in Woudenberg weer de 2e boerenmarkt van dit seizoen. Zoals altijd weer veel activiteiten voor jong en oud. Drukker dan vorig jaar, en weer erg gezellig!

- Haringdag Veenendaal 2008

Net als vorig jaar waren we deze dag te gast op de Haringdag in het centrum van Veenendaal op 7 juni. In het centrum waren diverse activiteiten waar onze minitrein onderdeel vanuit maakte.

- RTM Hemelvaartsweekend 2008

1 tot en 3 mei 2008 waren we weer te gast bij het RTM museum in Ouddorp. In Ouddorp was deze drie dagen weer van alles te beleven. Op vrijdag was het Lentekinderdag met extra activiteiten voor de kinderen. Ook de HMS was alle dagen weer aanwezig. Het weer werkte mee. Zoals altijd was het weer reuze gezellig: tot de volgende keer!

Laatste foto van deze serie gemaakt door Rob van der Woude.

- Koninginnedag 2008

Op Koninginnedag reden we traditigetrouw met de HMS treinen weer de nodige rondjes in het Park bij Huize Scherpenzeel. Zoals elk jaar weer erg druk. De combinatie van gezelligheid, drukte, feest en bekende mensen maakt het ieder jaar weer tot een plezier. Dit jaar maakte een record aantal kinderen een ritje met onze trein!

- Intratuin Modelspoordagen

De modelspoorgroep Swiss-N-Trak uit Almere organiseerde 17 - 19 januari de Intratuin Modelspoordagen. Tijdens dit evenement was de modelbaan van Swiss-N-Trak in de Intratuin te zien en waren diverse andere banen aanwezig. Doel van deze dag was de modelspoorhobby te promoten. De 19e januari was de HMS aanwezig. Dankzij Intratuin Almere en Swiss-N-Trak een geslaagde, drukke dag met veel gezelligheid.


2007:

- Tentoonstelling 'Smalspoor aan Zee'

17 en 18 november organiseerde de Voornse Modelspoor Vereniging de tentoonstelling 'Smalspoor aan Zee'. In hotel 't Wapen van Marion waren dit weekend diverse fraaie modelbanen te zien. Buiten was als publiekstrekker loc 57 van de Rotterdamsche Tramweg Maatschappij te zien. Vrijdagavond was deze loc over de weg vanuit Ouddorp naar Oostvoorne gekomen. Rondom de loc was onze baan aangelegd. Mede dankzij het goede novemberweer en alle gezelligheid en gastvrijheid een zeer geslaagd weekend!

- Najaarsstoomdag 2007

3 november was er weer de Najaarsstoomdag in de Rijnhal in Arnhem. Naast wel modelstoommachines, heteluchtmotoren en vele andere stoommodellen ook modelspoor. De baan voor de model(stoom)locomotieven werd als vanouds beveiligd met het seinenstelsel van de HMS. Enkele foto's van deze drukke dag:

- Eurospoor 2007

26, 27 en 28 oktober was onze baan weer opgesteld in de Jaarbeurs in Utrecht tijdens Eurospoor 2007. Voor de tweede keer mochten we tijdens dit grootse modelspoorevenement met onze treinen de kinderen en ouderen vermaken. Erg leuk waren de vele enthausiaste reacties tijdens deze drie dagen. Vrijdag was wat rustig, zaterdag en zondag was het gelukkig erg druk en vooral gezellig. Een succesvolle Eurospoor 2007!

Michael Staats maakte de 28e een filmpje van onze modeltreinen, zie: link

- Najaarsstoomdag MBS

Zondag 21 oktober waren wij op uitnodiging van Museum Buurt Spoorweg te gast met onze trein in Boekelo. Het museum organiseerde haar traditionele Najaarsstoomdag deze dag. Het ging deze dag bij de HMS met name om ons model van loc 451, die bij dit museum in het groot rondrijd. Bijzonder waren dan ook de momenten waarbij de loc in het groot en klein met elkaar op de foto gezet konden worden. Ondank het matige weer een zeer geslaagde dag!

- Mijn Openbaar Vervoer Hengelo

29 en 30 september stond Twenthe in het teken van het evenement 'Mijn Openbaar Vervoer'. Op de stations Hengelo, Almelo, Enschede, Oldenzaal en Delden waren diverse activiteiten rondom dit thema. Tussen al deze plaatsen reden historische treinen. Hengelo was het middelpunt van alle fesitiviteiten. Ook de HMS was hier aanwezig met een grote baan, op de losweg naast het station. Helaas werkte zaterdag het weer erg tegen. Zondag maakte echter weer veel goed. De sfeer tijdens dit evenement was geweldig, we komen graag een volgende keer weer.

- Open Monumentendag 2007

8 september was het weer Open Monumentendag. De gemeente Maarn had het thema Spoorwegen gekozen. In Maarsbergen was een expositie over het Spoor in Maarn. Het voormalige station van Maarn was ook voor publiek geopend. Ook kon de zanderij bezichtigd worden. In het centrum van Maarn was een gezellige markt waar ook de minitrein van de HMS reed. Ondanks de matige belangstelling was dit een geslaagde dag!

- Terug naar Toen 2007

1 en 2 september waren wij weer te gast bij het uitstekend georganiseerde ''Terug naar Toen'' van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij. Op het veld in Loenen hadden we weer een grote baan uitgelegd naast de banen van Radingspoor. ''Terug naar Toen'' was dit jaar weer reuze gezellig! Ook waren de enthausiaste reacties van iedereen weer erg leuk.Tot volgend jaar!

- HMS bij Kinderdagverblijf

30 augustus reed de HMS voor een kort moment bij een Kinderdagverblijf in Amersfoort.

- Open dag stoomgroep Radingspoor

Stoomgroep Radingspoor uit Hollandsche Rading hield 25 augustus haar jaarlijkse open dag. De HMS was aanwezig met alle seinen om de baan te beveiligen.

- 2e Boerenmarkt Hoeve de Beek

21 augustus organiseerde Hoeve de Beek de 2e Boerenmarkt van dit seizoen. De gebruikelijke opzet blijkt altijd weer een succesformule. Vele streekgenoten en vakantiegangers komen een kijkje nemen bij Hoeve de Beek in Woudenberg. Ook deze 21e augustus weer goed weer en veel enthausiaste kinderen!

- Recreatiepark 't Veluwshof Hoenderloo

12 augustus reden we met onze treinen op Recreatiepark 't Veluwshof in Hoenderloo! Als onderdeel van het recreatieprogramma konden de kinderen een ritje mee. Het was gezellig druk deze zondag. Het mooie weer droeg ook hier weer bij aan de gezelligheid.

- RTM Kinderdagen 2007

8 en 9 augustus waren we weer te gast met de minitrein bij het RTM museum in Ouddorp. De eerste dag was het erg druk, mede dankzij het heerlijke weer. Donderdags was het wat regenachtig waardoor de opkomst wat tegenviel. Clown Vico was ook weer van de partij. Verder waren er verschillende atracties in de remise. Dankzij dit alles weer twee geweldige kinderdagen!

 

- Markt Poortplein Woudenberg

Op 20 juli reden we met de trein op het Poortplein in het altijd gezellige Woudenberg. Een bescheiden markt stond in het teken van oude ambachten. Het weer was deze dag, in tegestelling tot vorig jaar, een groot spelbreker. Ondanks de regen kwamen toch nog verschillende kinderen een ritje mee maken, zodat we tijdens de buien niet stil stonden!

- Haringdag centrum Veenendaal

9 juni 2007: Haringdag in het centrum van Veenendaal. De minitrein reed deze dag vele rondjes voor de kinderen.

Fotografie © Hollandsche Mini Spoorwegen: Dieter de Jong, Kees Doornenbal en Maarten Doornenbal.