Hollandsche Mini Spoorwegen
Station
Woudenberg-Scherpenzeel

Fotospecials van de evenementen

Klik op de foto voor een groter formaat

Voor de fotopagina van de activiteiten van 2008 klikt u hier!

 

24 - 26 oktober 2014: Eurospoor

Ook dit jaar waren we weer te gast tijdens Eurospoor 2014 in de Jaarbeurs in Utrecht. Tijdens dit grootse modelspoorevenement reden we weer rondjes in één van de hallen van de Jaarbeurs. Een terugblik op een geslaagde beurs!

Terug naar Toen bij de VSM:

Op 6 en 7 september 2014 was de HMS aanwezig tijdens Terug naar Toen: het grootse stoomevenement op de Veluwe. Op de lijn van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij waren verschillende treinen onderweg, terwijl in Beekbergen en Loenen allerhande activiteiten waren.

Hemelvaartsweekend RTM Ouddorp:

Ook dit jaar was de HMS weer aanwezig bij de Meimanifestatie van het RTM museum in Ouddorp. Een impressie:

Koningsdag 2014:

Op 26 april 2014 vierden we de eerste Koningsdag! De HMS was aanwezig in het Park bij Huize Scherpenzeel tijdens deze gezellige en geslaagde dag!

 

2013:

Eurospoor 2013

Tijd voor een terugblik op Eurospoor 2013 (24 t/m 26 oktober 2013)! Voor de HMS is Eurospoor altijd een van de gelegenheden waarbij al het materieel op de baan komt. Daardoor waren er dit weekend weer talloze treinsamenstelling te zien op de baan van de HMS. Dankzij de ruime belangstelling weer een succesvolle editie van Eurospoor.

Bekijk de trailer van dit evenement, gemaakt door Renzo Krol, via: http://youtu.be/Ijaq5_RvV48

Ook van Frans Pol van www.fp-video.nl ontvingen we enkele filmpjes:

http://www.youtube.com/watch?v=P0gpKYDiA3U

http://www.youtube.com/watch?v=Yr_Rx1C8bSg

http://www.youtube.com/watch?v=DNBRS8fCKVk

http://www.youtube.com/watch?v=87Ifq2e0S68

Meer te zien op Youtube.

Terug naar Toen

Terug naar Toen bij de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij is evenals de actviteiten bij het RTM museum een terugkerend evenement. Twee dagen lang de sfeer van toen, de HMS pakte net als voorgaande jaren weer groots uit. Ondanks wat mindere weersomstandigheden weer een zeer geslaagd evenement.

 

RTM Hemelvaartsweekend

Tijdens het Hemelvaartsweekend van 9 t/m 11 mei was de HMS weer aanwezig bij het RTM museum in Ouddorp. Dit museum is uniek in haar soort vanwege de volledige collectie van het voormalige RTM, de interlokale tram van de eilanden. Een korte impressie.

Voor een filmpje, klik op onderstaande afbeelding!

Filmpje: Casper Lindenburg

Rail 2013:

Van 22 tot en met 24 februari 2013 was de beurs Rail in het Euretco Expo Center in Houten. De HMS was ook dit jaar aanwezig. Tenmidden van alle fraaie modelspoorbanen hebben we drie geslaagde dagen beleefd!

2012:

Eurospoor 2012:

19 tot en met 21 oktober was de HMS weer aanwezig tijdens Eurospoor 2012 in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit evenement werd dit jaar voor de 20e keer gehouden en ook de HMS is inmiddels een bekende gast tijdens Eurospoor. Ook dit jaar waren we met veel materieel aanwezig waardoor er vele treincombiniaties mogelijk waren. Deze afwisseling zorgde voor veel belangsteling. Een geslaagde editie van Eurospoor!

Fotografie: Bastiaan Verrips, Renzo Krol en Maarten Doornenbal

Terug naar Toen 2012:

Al weer vele jaren zij wij te gast tijdens het evenement 'Terug naar Toen'. Ieder jaar organiseert de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij een groot stoomspektakel op haar spoorlijn tussen Apeldoorn en Dieren. Dit jaar waren er 8 stoomlocomotieven actief. Een fotoverslag van de 1 en 2 september.

RTM Hemelvaartsweekeinde 2012:

Van 17 tot en met 19 mei waren we weer te gast bij het RTM Museum in Ouddorp. Deze drie dagen wordt er altijd veel gereden op de deze museumlijn met stoom- en dieselmaterieel. Voor de HMS is het iedere keer weer bijzonder om hierbij aanwezig te mogen zijn!

Koninginnedag 2012:

Op Koninginnedag 2012 waren net als voorgaande jaren aanwezig in het park bij Huize Scherpenzeel. Hier waren tijdens Koninginnedag diverse activiteiten georganiseerd. Mede dankzij het fantastische weer was deze dag weer een groot succes.

RAIL Houten:

24 t/m 26 februari 2012 was de HMS aanwezig op een drukbezocht RAIL 2012 in Houten. Een impressie van deze dagen:

2011:

- 28 t/m 30 oktober 2011: Eurospoor

Eurospoor in de Jaarbeurs in Utrecht staat elke keer weer garant voor drie dagen drukte vol modelspoorplezier. Ook dit jaar waren wij te gast. Bijna al het materieel van de HMS was rijdend te zien. Dankzij ieders inspanning kunnen we terugkijken op een geslaagd Eurospoor.

- 19 oktober 2011: RTM Herfstkinderdag

Naast de zomerkinderdagen in Augustus organiseert het RTM museum in Ouddorp in de herfstvakantie ook een kinderdag. Met dezelfde opzet worden diverse extra activiteiten georganiseerd en rijden er diverse trams. Ook de HMS was van de partij. Enkele foto's van deze dag.

- 10 en 11 september 2011: Open Monumentendag

Deze dagen reden we bij de Gelderse Smalspoor Stichting in Heteren. Sinds enkele jaren organiseert de GSS op deze dagen dit evenement met diverse acitiviteiten. Voor de HMS vrij rustig verlopen, maar dit evenement moet nog groeien in bekendheid.

- 3 en 4 september 2011: Terug naar Toen

De Hollandsche Mini Spoorwegen is al sinds verschillende jaren deelnemer aan Terug naar Toen. Ook dit jaar waren we weer van de partij. Samen met diverse andere clubs reden we dit jaar aan de andere zijde van de sporen. Op zaterdag de meeste bezoekers en fraaie weersomstandigheden. Zondag wat minder, maar samengevat weer een zeer geslaagde Terug naar Toen.

 

- 3 en 4 augustus 2011: Kinderdagen RTM Ouddorp

De jaarlijkse kinderdagen bij het RTM museum in Ouddorp hebben dit jaar een record aantal bezoekers getrokken. Twee drukke dagen, met ideale omstandigheden zorgden voor dit succes!

- 2 - 4 juni 2011: Junimanifestatie RTM Ouddorp

Het weekend rondom Hemelvaartsdag waren we te gast bij het RTM museum in Ouddorp. Dit jaar stonden deze dagen in het teken van de indienststelling van de 'kleine loc 50'. Het afgelopen jaar is er volop gebouwd aan deze nieuwe aanwinst van de Hollandsche Mini Spoorwegen. Dankzij de fantastische medewerking van de RTM werd de 'kleine 50' door zijn grote voorbeeld uit de remise gereden.

- 30 april 2011: Koninginnedag in Scherpenzeel

Een van de eerste activiteiten in het voorjaar is elk jaar Koninginnedag. Ook dit jaar waren we weer aanwezig in het park bij Huize Scherpenzeel waar verschillende acitiviteiten waren georganiseerd. We kunnen terugkijken op een druk bezochte en zonnige Koninginnedag!

- 15 januari 2011: Swiss-N-Trak Modelspoordagen

Deze dag organiseerde de vereniging Swiss-N-Trak in de Intratuin van Almere weer de jaarlijkse Modelspoordagen. Dit jaar met nog meer activiteiten dan voorgaande jaren.

2010:

- 29 - 31 oktober 2010: Eurospoor

Het laatste weekend van oktober was het weer Eurospoor, het grootse modelspoorevenement in de Jaarbeurs in Utrecht. Naast de vele verkoop en modelbanen was ook de HMS aanwezig. Een impressie van drie zeer drukke, geslaagde dagen!

 

- 20 oktober 2010: Herstkinderdag RTM Ouddorp

Op 20 oktober 2010 organiseerde het RTM Museum in Ouddorp een speciale kinderdag in de Herfstvakantie. Naast extra tramritten waren er diverse andere extra activiteiten, waaronder de treinbaan van de HMS. Een gezellig drukke, en koude dag.

- 18 september 2010: Jubileum Huider Heerugowaard

Op 18 september vierde de modeltreinenwinkel Huider in Heerugowaard op grootse wijze haar 10-jarig jubileum. Tussen Alkmaar en Heerugowaard pendelde de hele dag een stoomtrein van de Stoom Stichting Nederland. In Heerugowaard waar diverse acitviteiten, waaronder de HMS voor de kinderen. De grote belangstelling bewijst dat Huider de modelspoorhobby deze dag positief op de kaart heeft gezet.

- 11 en 12 september 2010: Historisch Weekend GSS Heteren

Op 11 en 12 september 2010 organiseerde de Gelderse Smalspoor Stichting in Heteren het Historisch Weekend. Er waren diverse activiteiten waaronder de spoorlijn van de Hollandsche Mini Spoorwegen. De GSS is volop bezig met het opbouwen van de spoorlijn op deze erg fraaie locatie in Heteren. Een wat rustig maar erg gezellig weekend!

- 4 en 5 september 2010: Terug naar Toen

Ieder jaar is in het eerste weekend van september de Veluwe weer de plaats voor het grootste stoomtreinen evenement van Nederland: 'Terug naar Toen'. Op de lijn vna de VSM tussen Apeldoorn en Dieren is een uitgebreide dienstregeling en in zowel Beekbergen als Loenen zijn veel activiteiten. Al verschillende jaren is de HMS in Loenen te gast. Dit jaar vond 'Terug naar Toen' plaats onder fantastische weersomstandigheden.

- 28 augustus 2010: Open dag Radingspoor

Tijdens de Open dag van Stoomgroep Radingspoor in Hollandsche Rading was de HMS te gast met de 'Blokkendoos' motorwagen op tijdelijke 7 1/4" draaistellen. Ook de seinen waren weer in werking langs de baan. Een gezellige dag met wisselvallig weer!

- 10 augustus 2010: Boerenmarkt Hoeve de Beek

Tijdens de bekende Boerenmarkt op 10 augustus was de HMS weer van de partij. Een erg drukbezochte dag op een evenement wat zich op een groeiende belangstelling mag verheugen.

- 11 en 12 augustus 2010: RTM kinderdagen

11 en 12 augustus 2010 organiseerde het RTM museum in Ouddorp weer de Zomerkinderdagen. Als vanouds waren er weer verschillende activiteiten voor de kinderen. Ook de HMS was weer present. Een impressie van deze gezellig drukke dagen:

- 13 - 15 mei 2010: Hemelvaartsweekend RTM

Rond Hemelvaart waren er bij het RTM museum in Ouddorp weer diverse activiteiten. De baan van de HMS was uitgelegd voor de remise. Op de tramlijn naar Middelplaat reed o.a. loc 50 en de fraaie motorwagen M67. Met fraai weer geslaagde dagen!

- 30 april 2010: Koninginnedag 2010

30 april vierden we weer koninginnedag in het park rondom Huize Scherpenzeel. Ook dit jaar waren er weer diverse activiteiten waaronder de minitrein van de HMS. Het begin van de dag was helaas regenachtig. Ondanks dat was het gemiddeld toch een drukke en geslaagde dag!

- 10 en 11 april 2010: Modelspoor expositie ModelSpoorGroep 's-Hertogenbosch

10 en 11 april 2010 waren we te gast bij de ModelSpoorGroep 's-Hertogenbosch. Bij dit terugkerende evenement waren diverse fraaie modelbanen te zien. Op het gebouw van deze club was de baan van de HMS aangelegd. Een terugblik op twee gezellige dagen:

 

- 16 januari: Swiss-N-Trak

16 januari 2010 organiseerde Swiss-N-Trak in Almere weer de Intratuin Modelspoordagen. De doelstelling hiervan is om de mensen te interesseren in de modelspoor. Zoals de laatste jaren was er ook deze keer weer veel belangstelling. Een geslaagde dag!

2009:

- Eurospoor 2009

Van 23 tot en met 25 oktober werd in de Jaarbeurs in Utrecht weer de grote modelspoorbeurs Eurosrpoo gehouden. Op Eurospoor is het een treffen van vele internationele modelspoorbanen en ook vele specialisten en handeleren op het gebied van modelspoor. Ook dit jaar was de HMS weer te gast. Veel kinderen hebben een ritje mee kunnen maken met onze modelbaan. Een erg geslaagde beurs!

- 25 Jaar Gelderse Smalspoor Stichting

Op 12 en 13 september organiseerde de Gelderse Smalspoor Stichting twee dagen smalspoorplezier in Heteren ter gelegenheid van het 25 jarig jubileum. Bijzondere gast was stoomloc 'Sandra' van de SVM. Verder waren er diverse activiteiten waaronder de trein van de Hollandsche Mini Spoorwegen. De fraaie omgeving rondom de historische steenfabriek is een fantastische locatie voor de GSS. De nieuwe lijn in aanbouw krijgt ook vorm. Ondanks een wat matige belangstelling een geslaagd weekend.

 

 

- Terug naar Toen 2009

5 en 6 september was het weer Terug naar Toen! Al weer vele jaren vaste dagen in de agenda van de HMS. Op de spoorlijn tussen Apeldoorn en Dieren waren vele stoomlocomtieven in dienst. De stations langs de lijn waren het middelpunt van diverse activiteiten In Loenen was de baan van de HMS weer uitgelegd. Ondanks een vrij natte start weer een geweldige Terug naar Toen!

- Kinderdagen RTM Ouddorp 2009

Het RTM museum in Ouddorp organiseerde 19 en 20 augustus weer de kinderdagen. Zoals altijd zijn er deze dagen o.a. spelletjes voor de kinderen en rijdt het materieel van de RTM rond in speciale uiterlijk met gezichtje en namen als ''Pietje Rookpluim''. Ook de HMS was weer te gast. Het weer was beide dagen erg warm met tropische temperaturen. Logisch gevolg is dat het dan erg rustig is en de meeste mensen voor een dagje strand kiezen. Desalniettemin: het was gezellig!

 

- Boerenmarkten Hoeve de Beek

Op 14 juli en 18 augustus van dit jaar organiseerde Hoeve de Beek weer de jaarlijkse boerenmarkten. Fraaie weeromstandigheden, volop activiteiten en de inzet van veel vrijwilligers maken deze dagen tot een succes. Ook de HMS was weer van de partij.

 

- Intratuin Barneveld 2009

Op 15 augustus organiseerde men bij de vestiging van Intratuin in Barneveld een dag met speciale aanbiedingen ter gelegenheid van de zogenaamde Nopruimingsactie. Voor de kinderen was er o.a. een springkussen, bierkratstapelen en natuurlijk de minitrein van de HMS. Een geslaagde dag met stralend weer en veel belangstelling!

- MBS Pinksterfestival 2009

De pinksterdagen stond bij het Museum Buurt Spoorweg (MBS) alles in het teken van 125 jaar Schaddenspoor. Beide dagen was er op deze fraaie spoorlijn tussen Boekelo en haaskbergen van alles te zien. Ook waren er op beide stations diverse activiteiten. In Boekelo reed beide dagen de HMS. Een gezellig en fraai weekend bij dit unieke museum.

 

- RTM Hemelvaartsweekeinde 2009

Traditiegetrouw zijn wij tijdens het hemelvaartsweekeinde te gast bij het RTM museum in Ouddorp. Zo ook van 21 tot en 23 mei, een drietal stralend zonnige dagen. Hoewel het vrij rustig was waren het weer geslaagde dagen. Het blijft elke keer weer boeiend om de miniatuurtreinen te zien rijden tussen de grote trams.

- TreinNS in Alkmaar

Op 16 mei vond er onder de naam TreinNS 2009 in Alkmaar een grote treinshow plaats. Museummateriaal was vertegenwoordigd met o.a. de Kameel, loc 2225 en een stoomtrein van de SSN. Deze laatste verzorgde ook pendelritten tussen Alkmaar en Heerugowaard. Ook de HMS was van de partij. Naast het station was een grote baan aangelegd waarop we ook deze dag veel kinderen een plezierig ritje konden bezorgen.

- Opening winkelcentrum Ouddorp

Op 2 mei 2009 vond de opening plaats van het vernieuwde winkelcentrum van Ouddorp. Er waren tal van activiteiten georganiseerd voor jong en oud in het historische centrum. Ook de HMS was van de partij. Tijdens de opening werden de wethouders voor het museum van Ouddorp gereden om daar de openinghandeling te voltrekken. Een erg geslaagde dag!

- Koninginnedag 2009

Ook dit jaar was de HMS weer aanwezig in het park bij Huize Scherpenzeel tijdens Koninginnedag 2009. Naast vele andere activiteiten konden kinderen met de trein mee. Ook dit jaar weer een drukke en een gezellige dag.

- Voorjaarsbeurs Renswoude 2009

De Voorjaarsbeurs in Renswoude is een jaarlijks terugkerend evenement waarop lokale ondernemers zich presenteren. Ook zijn er diverse andere activiteiten, o.a. voor de jeugd. Dit jaar was ook de HMS van de partij. Een gezellig en gelukkig grotendeels droog verlopen evenement.

 

- Intratuin Modelspoordagen 2009

De aftrap voor het nieuwe jaar: de Intratuin Modelspoordagen in Almere! Ook dit jaar waren wij weer op zaterdag aanwezig tijdens dit gezellige evenement, georganiseerd door Swiss-N-Trak. Onze nieuwe loc in aanbouw was voor het eerst tijdens een evenement te zien.

Fotografie © Hollandsche Mini Spoorwegen: Dieter de Jong, Kees Doornenbal, Maarten Doornenbal en Casper Lindenburg.